Siirry sisältöön

Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Ajankohtaista

Äly huolehtii pian tasaisen lämmön ja energiansäästöä Kevan asunnoissa

13.01.2021

Kevan viime vuonna käynnistämässä pilottihankkeessa asennetaan yli 1 300 vuokra-asuntoon älykäs järjestelmä, jolla ohjataan lämmitystä ja seurataan muita asumisolosuhteita.

Lue lisää

Pilottihankkeesta vauhtia

Keva kilpailutti kesällä 2020 asuntokohteisiinsa vaiheittain asennettavan älykkään järjestelmän. Sillä pystytään samanaikaisesti sekä pienentämään sisäolosuhteiden vaihtelua ja lämmitysenergian käyttöä vuositasolla että merkittävästi leikkaamaan energiankulutusta eniten hiilidioksidipäästöjä tuottavien tuntien aikana.

Järjestelmän toimittajaksi valikoitui Ouman Oy. Heidän ratkaisussaan tarjotaan kaukolämpöyhtiölle vaihtoehtoja ohjata energiankulutusta joko kaukolämpöyhtiön toimesta tai automaattisesti kiinteistön ohjaamana. Käytännössä kiinteistön järjestelmä pienentää kaukolämpöverkosta huippukulutushetkinä otettavaa lämmityksen määrää, jos se on olosuhteiden vaarantumatta mahdollista.

Pilottiin on lähtenyt jo nyt mukaan Espoon, Vantaan, Turun ja Oulun kaukolämpöyhtiöt. Ne takaavat, että pilottikohteisiin toimitettava lämmitysenergia on tuotettu läpi vuoden 100 %:sti uusiutuvista lähteistä.

Lue lisää.

Sulje

Vastuullisuustavoitteet Kevan sijoitustoiminnassa

20.11.2020

Vastuullisuusohjelmamme mukaan Kevan vastuullisuus toteutuu tekoina ja kehityksenä neljällä alueella: asiakkaat, henkilöstö, sijoitukset ja tapamme toimia.

Lue lisää

Sijoitustoimintamme vastuullisuustavoitteet liittyvät olennaisesti ydintehtäväämme pitkäjänteisenä eläkesijoittajana.

Sijoitustuotto pitkällä aikavälillä

Perustehtävämme on turvata julkisella alalla nyt ja tulevaisuudessa työskentelevien eläkkeet. Tämän vastuun kattamiseksi tarvitaan sijoitustuottoja. Kestävä taloudellinen kehitys on oleellinen tekijä pitkän tähtäimen tuottoja tavoiteltaessa.

Työnantajilta ja työntekijöiltä kerättävät eläkemaksut eivät enää riitä kattamaan maksettavia eläkkeitä. Sijoitustuottojen merkitys eläketurvan rahoittamisessa kasvaa tulevina vuosina entisestään, vaikka tulevaisuudessakin työnantajien ja työntekijöiden eläkemaksujen osuus säilyy selvästi merkittävimpänä eläkkeiden rahoituslähteenä.

Eläkevastuut ulottuvat vuosikymmenien päähän, mikä toisaalta antaa samalla mahdollisuuden tarkastella tehtäviä sijoituspäätöksiä vastaavalla kärsivällisyydellä. ”Eläkesijoittajan kvartaali” – 25 vuotta – kuvastaa tätä hyvin.

Kevan sijoitustoiminta on onnistunut tehtävässään hyvin, olemme toimialan kärjessä pitkän aikavälin sijoitusten reaalituotoilla mitattuna.

Aktiivisen omistajuuden mekanismien parantaminen

Toinen tavoitteemme liittyy aktiivisuuteemme omistajana. Kevan omistajaohjauksen periaatteet päivitettiin vuoden 2019 lopussa Kevan hallituksessa ja ne mahdollistavat Kevalle aktiivisemman roolin osakkeenomistajana.

Arvostamme sijoituskohteita, joiden päätöksenteossa ja toiminnassa painottuu pitkäjänteisyys ja vastuullinen tapa toimia. Odotamme, että sijoituskohteenamme olevat yhtiöt kehittävät toimintaansa mahdollisten epäkohtien osalta.

Vaikutamme omistamiimme yrityksiin suoraan ja omaisuudenhoitajiemme kautta. Viime vuonna ulkoistetuilla omaisuudenhoitajillamme oli käynnissä yli 1 000 tavoitteellista vaikuttamisprosessia ja he osallistuivat globaalisti yli 2 000 yhtiökokoukseen. Tästä syntyy merkittävä muutosvoima vaikuttaa ympäristöasioihin sekä yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyviin kysymyksiin.

Olemme viime vuosina myös lisänneet osallistumistamme erilaisiin yhteistyöaloitteisiin ja verkostoihin, jotka ovat kohdistuneet erityisesti ilmastonmuutokseen:

  • olemme liittyneet jäseneksi Euroopan suurimpaan ilmastonmuutoksen vastaiseen sijoittajien yhteenliittymään IIGCC:hen
  • osallistuneet G20-maiden johtajille tehtyyn vetoomukseen hillitä ilmastonmuutosta
  • osallistuneet projekteihin, joissa on edellytetty yrityksiltä ympäristöraportointia ja päästöjen pienentämistä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Kiinteistösijoitusten ympäristötavoitteet

Kolmas kokonaisuus sijoitustoimintamme vastuullisuustavoitteista liittyy suoriin kiinteistösijoituksiimme.

Saavutimme kiinteistösijoitusten edelliset ympäristötavoitteet etuajassa ja asetimme alkuvuodesta uudet, kunnianhimoiset tavoitteet, joiden mukaan kaikki Kevan omassa hallinnassa olevat kiinteistöt ovat energiankäytön osalta hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä.

Allekirjoitimme maaliskuussa kansainvälisen Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen, jolla varmistetaan tavoitteeseen pääsemistä.

Marraskuun alussa liityimme Helsingin Ilmastokumppanit-verkostoon, joka on elinkeinoelämään yhteistyöhanke kaupungin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Tämä on meille merkittävä sitoumus, koska liki 50 % Kevan sijoituskiinteistöjen energiankulutuksesta tapahtuu juuri Helsingin alueella.

Kevan kiinteistösijoitusten toimenpiteet ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ovat konkreettisia, olipa sitten kyse Sellon kauppakeskuksen virtuaalivoimalasta, Espoon Andante-toimistorakennuksen LEED Gold -tason ympäristösertifioinnista tai Tampereen Marriott-hotellista, joka oli ensimmäinen kansainvälisen hotelliketjun hiilineutraali uusi kiinteistö Suomessa.

Askeleita kohti hiilineutraaliutta otetaan osana uusien kohteiden suunnittelua ja vanhojen korjauksessa koko ajan.

 

Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväinen

Tutustu muihin Timon blogi-kirjoituksiin.

Sulje

Koronaviruksen vaikutus asiointiin

03.06.2020

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ehdottoman tärkeää. Näissä poikkeuksellisissa oloissakin pyrimme palvelemaan mahdollisimman hyvin.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi toimimme asuntojen vuokrauksessa toistaiseksi seuraavasti:

Lue lisää

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme tavoitat puhelimitse numerosta 020 614 2542 tai sähköpostilla kodit@keva.fi. Olemme siirtyneet etätyöskentelyyn, joten vierailut Keva-talossa eivät toistaiseksi ole mahdollisia. Asiakaspalvelumme voi hetkellisesti ruuhkautua, mutta pyrimme vastaamaan kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian.

Asuntonäytöt 

Asuntoihin ei toistaiseksi tehdä yleisnäyttöjä. Yksityisesittelyt tehdään mahdollisuuksien mukaan tutustumiskäynnillä, videopuhelulla tai nykyisiltä asukkailta saatujen kuva- tai videomateriaalin avulla. Mikäli vuokraat asunnon ilman tutustumiskäyntiä, voit perua vuokrauksen vuokrakauden alkaessa, jos asunto ei vastaakaan tarpeitasi.

Yksityisesittelyyn tulevia pyydämme noudattamaan yleisiä viranomaisten määräyksiä. Esittelyihin ei saa osallistua, mikäli on altistunut koronavirukselle tai huomaa itsellään hengitystieinfektioon viittaavia oireita.

Muutot

Kiinnitäthän muuttosi yhteydessä erityistä huomiota kosketuspintojen puhdistamiseen.

Mikäli vuokrasuhteesi on päättymässä ja sinulla on flunssan oireita tai olet karanteenissa, otathan välittömästi meihin yhteyttä kodit@keva.fi sähköpostin kautta.

Asuntotarkastukset tehdään poikkeuksellisesti ilman asukkaiden läsnäoloa.

Vuokranmaksukyvyn heikkeneminen

Mikäli koronaviruspandemian seurauksena vuokranmaksukykysi heikkenee oleellisesti, ole meihin yhteydessä tarvittavan maksuaikataulun sopimiseksi. Lähetä ehdotus maksusuunnitelmaksi perusteluineen osoitteeseen vuokravalvonta@keva.fi.

Jos arvioit vuokranmaksukykysi heikkenevän pidempiaikaisesti, tarkistathan asuntotarjonnastamme, olisiko meillä tarjolla muuttuneeseen tilanteeseesi paremmin sopivaa asuntoa. Mikäli löydät tarjonnastamme sinulle paremmin sopivan asunnon, tee asuntohakemus ja lähetä sähköpostia asunnonvaihtohalustasi osoitteeseen kodit@keva.fi.

Isännöitsijät huolehtivat asuintalojen turvallisuudesta

Asuintalojemme isännöitsijät seuraavat tiivisti viranomaisten ohjeita ja suosituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Heillä on valtuudet ryhtyä kunkin asuintalon osalta tarvittaviin toimiin, ja he vastaavat asuintalokohtaisesta tiedotuksesta. Mikäli sinulla on asuintaloosi liittyvää kysyttävää, olethan suoraan yhteydessä isännöintiin. Isännöinnin yhteystiedot löytyvät porrashuoneiden ala-auloissa sijaitsevilta ilmoitustauluilta.

Sulje

Asukastyytyväisyyskyselyn arvonta suoritettu

12.12.2019

Asiakastyytyväisyyskysely on sulkeutunut ja kyselyyn vastasi 1.257 asukasta.
Kiitos arvokkaasta palautteesta kaikille osallistujille!

Lue lisää

Asukastyytyväisyyskyselymme arvonta on suoritettu ja voittajaan on oltu yhteydessä. Tällä kertaa voittaja löytyi Vantaalta Kiinteistö Oy Väritehtaankatu 4:stä. Lämpimät onnittelut voittajalle!

Tulosten raportointi on käynnissä. Kohta pääsemme tutustumaan ja hyödyntämään niitä tarkemmin toimintamme kehittämisessä.

Sulje

Asiakaspalvelussamme on aloittanut uusi työntekijä, Ilona-neuvontabotti

11.12.2019

Ilona auttaa verkkosivuillamme asiakkaitamme saamaan nopeasti vastaukset kysymyksiinsä ja löytämään etsimänsä tiedon. Ilona palvelee verkossa reaaliaikaisesti ja mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Lue lisää

Koska Ilona-neuvontabotti on vastikään aloittanut työssään, ihan kaikkiin kysymyksiin se ei vielä osaa vastata. Ilona saa kuitenkin jatkuvaa koulutusta ja kokeneemmat asiakasneuvojat perehdyttävät sitä monipuolisesti. Ilona kokee roolinsa asiakaspalvelussa tärkeäksi, ja haluaa asiakkaidemme olevan entistä tyytyväisempiä Kevan palveluun.

Sulje

Aktiivinen asukastoiminta on senioritalon suola

25.11.2019

Kevalla on seitsemän senioritaloa, joiden asunnot vuokrataan ensisijaisesti yli 55-vuotiaille asukkaille. Asukkaiden yhteinen toiminta tarjoaa asumiseen lisää viihtyvyyttä, sillä monet asuvat senioritalossa yksin. Järjestimme pääkaupunkiseudun senioritalojen asukasaktiiveille tilaisuuden verkostoitua keskenään.

Lue lisää

Yksinasumisen yleistyminen on ollut viime vuosikymmeninä yksi asumisen selkeimmistä trendeistä.

– Kun vuonna 1960 alle 16 prosenttia asuntokunnista maassamme oli yhden hengen talouksia, oli vastaava luku viime vuoden lopussa jo 44 prosenttia, Kevan asuntosalkunhoitaja Outi Kanniainen kertoo. – Yksin asumisessa on paljon hyvää, mutta sosiaalisten kontaktien eteen on silloin nähtävä enemmän vaivaa, sillä ne on haettava kodin ulkopuolelta, hän sanoo.

Asukastoiminta on Kanniaisen mukaan yksi matalan kynnyksen mahdollisuus sosiaalisten kontaktien ylläpitoon: asukkaiden omaa yhteistä toimintaa aktivoimalla voidaan kaivattua yhteisöllisyyttä lisätä juuri asukkaiden haluamalla tavalla.

– Asukastoiminta ei kuitenkaan saa olla pakkopullaa, Kanniainen korostaa. – Me haluamme tukea asukastoimintaa, sillä parhaimmillaan se paitsi ilahduttaa asukkaita ja tuottaa kaivattua yhteisöllisyyttä, se tuo myös isännöitsijälle ja meille vuokranantajana arvokasta tietoa arjen sujumisesta taloyhtiössä.

Tulevaisuuden asuminen

– Olemme tänä vuonna aktiivisesti rakentaneet näkymää siihen, millaista asuminen Keva Kodeissa voisi tulevaisuudessa olla ja miten voisimme edistää asukkaidemme toivomaa yhteisöllisyyttä, asuntosihteeri Moona Stèn kertoo.

Alkuvuonna pidettyjen asukaspajojen lisäksi tarjottiin senioritalojen asukasaktiiveille lokakuussa mahdollisuus verkostoitua sekä keskenään että laajemmin pääkaupunkiseudulla toimivien aktiivien kanssa. Verkostoitumistilaisuuteen kutsuttiin osallistujia kaikista Kevan pääkaupunkiseudun senioritaloista sekä Kampin Helmen ja Espoon Kultaisen Hauen asukasaktiiveja.

Toimintaa kiinnostuksen mukaan

Kampin Helmi on aktiivisesta asukastoiminnastaan tunnettu virkeä uudehko senioritalo Helsingin Kampissa. Reilun sadan asukkaan yhteisö järjestää monennäköistä toimintaa. Vuoden mittaan järjestettävien tapahtumien listaus on hengästyttävä: on asukaskokous, ystäväpäiväkahvit, Helmin päivänä 7.5. pidettävä kesäkauden avaus, grilli-illat, erilaiset nimipäiväkahvit, sadonkorjuujuhla, pikkujoulu, puutarhakerho, uudenvuoden vastaanottajaiset, maanantaikahvit, nojatuolimatkat, kisakatsomot, tietovisat, kirjapiiri, musiikkitapahtumat, museovierailut ja teatterit, turvallisuusilta, erilaiset teemavuositapahtumat, Hyvä joulumieli -keräys, golf-päivä, jooga, akvarellimaalauskurssi jne. jne.

Kevan senioritaloista aktiivisinta asukastoimintaa tuntui tällä hetkellä olevan Sofianlehdonkadun senioritalossa. Ilahduttavalta kuulostaa mm. päiväkotilasten vierailu joululaulujen merkeissä, grillikauden avajaiset ja talon oma Oktoberfest.

Vastuun kierrättäminen tuo virtaa toimintaan

Uusissa seniorikohteissakin asukastoiminnan pääpaino on usein erilaisten pelisääntökeskustelujen ja toimintatapojen sopimisessa, mutta pikkuhiljaa niissä aletaan rakentaa omannäköistä toimintaa. – Alkuinnostuksen jälkeen voi tulla notkahduksia, mutta nekin kuuluvat tällaisen toiminnan luonteeseen, Kampin Helmen asukasaktiivi Olli Kerola kertoo.

Vapaaehtoinen asukastoiminta rakentuu aina osallistujien mukaan: aktiivisuudessa on normaalia vaihtelua ja paljon riippuu osallistujien omista taustoista ja verkostoista. Kevan asuntotiimi kannustaakin kierrättämään järjestämisvastuuta eri tavoin, jotta saadaan uutta intoa ja ideoita mukaan. Tilaisuuden osallistujatkin totesivat sen hyväksi keinoksi.

– Oli ilahduttavaa huomata, miten monipuolisesti asukastoimintaa jo toteutetaan senioritaloissamme, asuntosihteeri Liisa Vilhunen kertoo. Aktiivinen asukastoiminta voi synnyttää mistä tahansa taloyhtiöstä elämää sykkivän yhteisön – taloyhteisön.

Lue lisää asukastoiminnan mahdollisuuksista Keva Kodeissa.

Sulje

Kevan asukaspajassa toivottiin digitalkkareita ja yhteisöllisyyttä

01.02.2019

Muuttavatko robotit koteihimme ja miten ympäristötietoisuus vaikuttaa asumiseen? Keva järjesti asukaspajan, jonka aiheena oli tulevaisuuden asuminen vuonna 2025.

Lue lisää

Asukaspajan ideana oli ottaa Kevan vuokra-asukkaat mukaan kehittämään asumista – hehän ovat kotiensa parhaita asiantuntijoita. Pajassa sorisi vilkas keskustelu tulevaisuuden asumisesta ja tulevaisuuden asumisen palveluista. Hulluimmatkin ideat olivat tervetulleita!

Tulevaisuuden asumiselta toivottiin ekologisuutta, yhteisöllisyyttä ja teknologian hyödyntämistä. Kierto- ja jakamistalouden kautta osaajat vaihtaisivat palveluita ja tavaroita saisi naapurilta lainaksi – tässä olisi vain luovuus rajana. Asumismukavuutta lisäisivät älylukot, älykkäät valaisimet ja digitalkkarit, jotka eivät jättäisi ketään pulaan kehittyvän teknologian edessä.

Asukkaiden palaute pajasta oli positiivista.
”Olen kaivannut tällaista tilaisuutta. On hienoa, kun vuokranantaja on kiinnostunut ja asioista kysytään asukkailta”, kertoo Kai Kaukamo.
”Täältä sai tietoa ja oppi paljon. Kevan asunnossa on hyvä asua ja apua on saanut todella nopeasti”, Helinä Ojala sanoi.

Asukaspajassa syntyneitä ideoita käytetään asuntovuokrauksen kehittämiseen Kevassa.

Sulje

Yhteistyötä City Car Clubin kanssa

07.12.2017

Kiinteistö Oy Vantaan Osmankäämintie 5 ja Kiinteistö Oy Abraham Wetterintie 6 ovat aloittaneet yhteistyön City Car Clubin kanssa. Yhtiöiden asukkailla on mahdollisuus käyttää City Car Clubin palveluita ja maksaa autosta vain käytön mukaan. Auto varataan netissä ja auton saa käyttöön kätevästi omasta kotipihasta.

Lue lisää

Lue lisää autoedusta osoitteessa https://citycarclub.fi/osmankaamintie tai https://citycarclub.fi/abrahamwetterintie.

Sulje