Siirry sisältöön

Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Takaisin

Ajankohtaista

Asukkaan aktiivisuus toi Pikku-Huopalahden Tilkankuja 6:een sisäpihakonsertin

Maija Roiton aktiivisuuden ansiosta Tilkankuja 6:n sisäpihalla päästiin nauttimaan 4.9.2021 länsi-afrikkalaista balafon-kora -musiikkia esittävän Sila Faton esityksestä. Soiton, laulun ja tanssin ilottelua seurattiin parvekkeilta, ikkunoista ja sisäpihalta. Kappaleisiin kuuluvat tarinat kuljettivat menneisiin aikoihin ja eksoottisten soitinten sävelet loivat sisäpihalle oman nuotiopiirin. Tämä lämminhenkinen tapahtuma keräsi eri ikäisiä kuulijoita ja sen aikana tutustuttiin myös naapureihin. Yhdeltä parvekkeelta tapahtumaa livestriimattiin Satakuntaan. Kuuntelijoiden joukosta löytyi myös hyvää musiikkia arvostava koira. Maija halusi tällä tapahtumalla luoda taloyhteisölleen yhteisen kokemuksen.

Tämän ihastuttavan pihakonsertin idea sai alkunsa Hamina Tattoo -tapahtuman pihakonsertista sekä viime vuonna Helsingin juhlaviikkojen tapahtumatarjontaan tulleista korttelikonserteista. Tapahtumaan saatiinkin esitys ja esitteet Helsingin juhlaviikkojen korttelikonserttien tarjonnan kautta. Konserttien konsepti oli valmiiksi selkeästi suunniteltu ja ohjeet ja tiedotteet valmiina. Maija hoiti tapahtuman tiedottamisen jakamalla lähialueen porrasoviin, parturi-kampaamoon ja viljelypalstoille ilmoitukset. Hän myös kertoi tapaamilleen naapureilleen tulevasta tapahtumasta. Tapahtuman järjestäminen ei sitonut kovin paljon Maijan aikaa. Isännöinti ja huolto auttoivat tapahtuman järjestelyissä ja varsinkin tarvittavien sähköjen ja esiintyjien pukeutumistilojen osalta. Maijalla itsellään on tapahtumien järjestämisestä jo ennestään hyvää kokemusta niin työn kuin vapaa-ajankin tiimoilta, mutta kokemusta tärkeämpänä hän pitää innostusta ja halua luoda yhteistä hyvää. Tekemällä oppii.

Sila Faton esitys sai encoren jälkeen raikuvat aplodit ja Maija paljon kiitoksia muilta asukkailta. Maija haluaa kiittää myös asukkaita osallistumisesta. Yhdessä on hauskempaa. Olisi ihanaa, jos tämän tapahtuman luoma innostus poikisi lisää yhteisiä ilon hetkiä taloyhteisöihin. Talkoita grillimakkaraa maistellen, asukkaiden omia pihakonsertteja tai vaikkapa pihakirppiksiä. Haluamme tukea ja kannustaa asukkaitamme yhteistoimintaan naapureiden kanssa. Luethan lisää tietoa aiheesta (PDF, 98 kt).