Siirry sisältöön

Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Asunnon hakeminen

Asuntoa haetaan täyttämällä asunnonhakulomake.

Tarkistamme hakijoiden luottotiedot. Hakija sitoutuu asuntotarjouksen yhteydessä pyydettäessä toimittamaan tarvittavat lisäselvitykset, esim.

  • Verotuspäätös ja erittelyosa
  • Tulotodistus/opiskelijatodistus
  • Oleskelulupa tai rekisteröintitodistus
  • Vuokranmaksutodistus 3 viimeiseltä kuukaudelta
  • Eläkepäätös
  • Muut tuloselvitykset

Vuokralainen sitoutuu toimittamaan myös vaadittavan vakuuden.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta lähettämisestä.

Asuntohakemuksen uusiminen:
Mikäli tietosi ovat pysyneet ennallaan, voit jatkaa hakemuksen voimassaoloa ottamalla yhteyttä sähköpostitse kodit(at)keva.fi. Muussa tapauksessa, tee uusi hakemus. Huomioithan, että uuden hakemuksen jättäminen korvaa vanhan hakemuksen.

Asukasvalinta

Valitsemme uudet asukkaat hakemusten perusteella. Asunnontarve on tärkeä valintaperuste. Kun meillä on tarjota toiveittesi mukainen asunto, otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Väliaikatietoja asukasvalinnasta emme valitettavasti pysty antamaan. Pyrimme valitsemaan vuokralaiset uuteen asuintaloon niin, että asukasrakenne muodostuu mahdollisimman monipuoliseksi. Tallennamme asunnonhakijan hakemuslomakkeella antamat tiedot Vuokra-asuntojen hakijarekisteriin.

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinun on toimitettava meille vuokrasopimuksen vakuus. Tarkastamme asukkaiksi valittavien henkilöiden luottotiedot ja edellytämme, että luottotietosi ja vuokranmaksukykysi ovat kunnossa.

Asunnon vuokraaminen työsuhdeasunnoksi

Kevan vapaarahoitteisia asuntoja vuokrataan myös työsuhdeasunnoiksi. Asunnon vuokrauksessa yritykselle noudatamme samoja periaatteita kuin vuokrauksessa yksityishenkilölle. Hakemuksessa on ilmoitettava myös asukkaaksi tulevan työntekijän henkilötiedot luottotietojen tarkistamista varten.

Työsuhdeasuntoa hakiessa tulee varautua toimittamaan Kevaan yrityksen kaupparekisteriote sekä tilinpäätöstiedot.

Asuntotarjous

Ilmoitamme asuntotarjoukset aina sähköpostitse tai puhelimitse. Asuntoa näyttää joko nykyinen asukas tai isännöitsijätoimiston/huoltoyhtiön edustaja. Varaa näyttö mahdollisimman pikaisesti. Toivomme myös, että ilmoitat päätöksesi asuntotarjouksen suhteen mahdollisimman pian näytön jälkeen.

Vuokrasuhteen alkaessa

Vuokraamaasi huoneistoon on tehty huoneistotarkastus edellisen asukkaan muutettua pois. Mikäli kuitenkin huomaat asuntoon muuttaessasi vikoja tai puutteita, otathan heti yhteyttä isännöitsijätoimistoon. Dokumentoi viat ja puutteet tarvittaessa.

Vuokrasopimuksen vakuus

Edellytämme, että vuokralainen asettaa vuokrasopimukselle vakuuden. Vakuus on pääsääntöisesti yhden kuukauden vuokraa vastaava summa talletettuna joko vuokralaisen omiin nimiinsä avaamalle vuokravakuustilille tai Kevan tilille.

Vuokrasuhteen päätyttyä palautamme vakuuden sen jälkeen, kun olet maksanut vuokrat, käyttökorvaukset ja mahdolliset muut vastuullesi kuuluvat kustannukset sekä olet luovuttanut avaimet avainhallinnasta vastaavalle henkilölle ja asuntosi on tarkastettu.

Vuokrasopimuksen sopimusehdot

Vuokrasopimuksemme koostuu vuokrasopimuslomakkeesta ja yleisistä ehdoista (PDF, 283 kt). Linkkien takaa löytyviä ehtoja sovelletaan 27.9.2019 ja sen jälkeen allekirjoitettaviin vuokrasopimuksiin.

 

Vuokran määräytyminen

Huoneistojen vuokrat ovat käypää markkinatasoa ja vaihtelevat asuintalon sijainnista ja iästä riippuen.

Vuokranmaksu

Suosittelemme e-laskun käyttöönottoa Kevan vuokralaskuissa. Voit ottaa e-laskun käyttöön solmimalla verkkolaskusopimuksen verkkopankissasi. Näin vuokralasku tulisi sinulle e-laskuna kuukausittain suoraan verkkopankkiisi, jolloin pääset siellä tarkastamaan ja hyväksymään laskun.

Vuokranmaksupäivä on kunkin kuun 3. päivä. Eräpäivää ei voi siirtää. Se on kaikilla vuokralaisillamme sama. Jos kuitenkin maksat vuokrasi myöhässä, siitä syntyy viivästyskorkoa, jonka laskutamme erikseen.

Vuokravalvonta palvelee arkisin klo 13 – 15, puh. 020 614 2650. Halutessasi voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen: vuokravalvonta(at)keva.fi

Asuinhuoneiston kunnossapito

Asuinhuoneistot vaativat säännöllistä huolenpitoa, jotta ne säilyvät viihtyisinä koteina. Osa huolenpidosta on asukkaan ja osa kiinteistöyhtiön vastuulla. Olemme kirjanneet oheiseen vastuunjakotaulukkoon (PDF, 133 kt) asukkaan ja kiinteistöyhtiön vastuut jaoteltuina suoritus- ja kustannusvastuuseen. Taulukolla ei muuteta vastuunjakoa siitä, mitä se ilman taulukkoakin olisi. Taulukon tarkoituksena on tuoda esiin osapuolten velvoitteet ja toimia tarvittaessa asukkaan muistilistana.

Asukastoiminta

Haluamme tukea ja kannustaa asukkaitamme yhteistoimintaan naapureiden kanssa. Miltä kuulostaisi pihatalkoiden, peli-illan tai vaikkapa joulujuhlien järjestäminen yhdessä naapureiden kanssa? Lisätietoa esitteestä (PDF, 98 kt).

Asunnon vaihtaminen

Mikäli olet jo Kevan vuokralainen ja haluat vaihtaa asuntoa elämäntilannettasi paremmin vastaavaan vuokra-asuntoon, tee asuntohakemus ja täytä kohta ”Asun jo Keva Kodissa”. Huomioithan, että vaihtaessasi toiseen Kevan vuokrakotiin, et joudu maksamaan päällekkäisiä vuokria, vaan kodinvaihto toteutetaan joustavasti.

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Irtisanomislomake (PDF, 57 kt)

Vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

Vuokrasopimus on irtisanottava kirjallisesti ja irtisanomisilmoituksessa on oltava kaikkien vuokrasopimuksen allekirjoittaneiden vuokralaisten allekirjoitukset. Irtisanomisilmoituksen on oltava vuokranantajalla ennen kalenterikuukauden päättymistä.

Voit täyttää vuokrasopimuksen irtisanomislomakkeen ruudulla ja tulostaa sen.

Toimita pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevaa huoneistoa koskeva allekirjoitettu irtisanomisilmoitus asuintalosi vuokravastaavalle. Vuokravastaavan yhteystiedot löydät hakemalla kohdasta Näytä kaikki asuintalot oman asuintalosi.

Pääkaupunkiseudulla sijaitsevien huoneistojen irtisanomisilmoitukset voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen kodit(ät)keva.fi ja liitä allekirjoitettu irtisanomislomake viestin liitteeksi. Irtisanomisilmoituksen voi lähettää myös postitse osoitteella Keva, kiinteistöyksikkö, 00087 KEVA tai tuoda suoraan Kevan toimistoon osoitteeseen Unioninkatu 43. Kuoreen merkintä “Vuokrasopimuksen irtisanominen”.

Irtisanomisaikana vuokranantajalla on oikeus esitellä huoneistoa uusille vuokralaisille. Sovimme esittelyajan kanssasi tai pyydämme, että asunnosta kiinnostunut hakija ottaa sinuun yhteyttä ja voitte sopia asunnon näytön keskenänne.

Jos vain toinen asukkaista haluaa irtisanoa sopimuksen, huoneistosta poismuuttava asukas täyttää ja allekirjoittaa irtisanomisilmoituksen omalta osaltaan. Huoneistoon jäävä asukas hyväksyy irtisanomisilmoituksen allekirjoituksellaan. Mikäli vakuus on asukkaiden yhteisissä nimissä tai poismuuttavan henkilön nimissä,  tulee vakuus uusia huoneistoon jäävän asukkaan nimiin.

Vuokrasuhteen päättyessä

Kiitos, että asuit meillä! Jotta muuttoosi liittyvät asiat sujuvat ongelmitta, tutustu huolellisesti poismuuttajan ohjeisiin (PDF, 288 kt).

Mikäli sinulla on kysyttävää vuokrasuhteen päättymiseen liittyvistä asioista, lähetä sähköpostia osoitteseen asunnot[ät]keva.fi.

Vuokrasuhteeseen liittyvät riitatilanteet

Pyrimme ratkaisemaan vuokrasuhteisiimme liittyvät erimielisyydet neuvottelemalla.

Mikäli erimielisyyttä ei kuitenkaan saada neuvottelemalla ratkaistua, voidaan riita-asia ratkaista käräjäoikeudessa.

Vaihtoehtoisesti kuluttaja-asiakkaamme voivat viedä riita-asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn sinun on oltava yhteydessä kuluttajaneuvontaan.