Siirry sisältöön

Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Takaisin

Ajankohtaista

Ensimmäiset Keva Kodit siirtyivät maalämpöön

Kiinteistöosakeyhtiöt Kuopion Särkiranta 6 ja Kuopion Tulliportinkatu 3 siirtyivät ensimmäisinä Keva Koteina lämmityksessään ekologiseen maalämpöön. Maalämpöön siirtyminen on osa Kevan tavoitetta olla hiilineutraali suoraan omistamiensa sijoituskiinteistöjen energiankäytön osalta vuoteen 2030 mennessä.

Kevalle on luontevaa investoida oman tontin kallioperän lämpöä hyödyntäviin, uusiutuvalla sähköenergialla erittäin energiatehokkaasti kiinteistöjä ja käyttövettä lämmittäviin maalämpöpumppuihin. Useammankin asuinkohteemme lämpöpumppu-urakoita valmistuu vielä kuluvan vuoden aikana.

– Kevan vastuullisuuteen vuokranantajana kuuluu pitkän aikavälin kestävän kehityksen huomiointi. Kevan vastuullisuuden keskeisin kantava ydinteema on eläkkeiden maksukyvyn varmentaminen pitkällä aikajänteellä. Nämä taloudellisesti kannattavat uusiutuvan energian toimenpiteet tukevat sitäkin vastuullistavoitetta, muistuttaa ympäristöpäällikkö Tuomas Helin Kevan kiinteistösijoitusyksiköstä.

Tom Allen Senera Oy:n toteuttamat maalämpöjärjestelmät otettiin käyttöön Kuopion kohteissa syyskuun alussa 2021. Tom Allen Senera Oy on sitoutunut seuraamaan maalämpöjärjestelmän toimintaa taaten lämmitysjärjestelmän energiatehokkaan ja varman toiminnan. Asumismukavuuttakaan unohtamatta.

Urakan rakennuttajakonsulttina ja valvojana toimi Granlund Kuopio Oy.
– Maalämpö on hyvä keino pienentää ostoenergian kulutusta ja lisätä uusiutuvan energian osuutta. Säästöjen toteutumisen kannalta oleellista on varmistua siitä, että asennukset ja käyttöönotto tehdään huolellisesti, sanoo urakoiden valvonnasta vastannut Tuomas Valkonen Granlund Kuopio Oy:stä.

1. Keva käyttää sijoituskiinteistöissään vain hiilineutraalia sähköä
2. Äly huolehtii pian tasaisen lämmön ja energiansäästöä Kevan asunnoissa
3. Kevan kiinteistösijoitusten ympäristöstrategia 2020-2030 (PDF, 68 kt)