Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Ajankohtaista

Toimiiko isännöinti? Tökkiikö netti?

21.02.2019

Meitä kiinnostaa millaista asunnoissamme on asua. Kysymmekin vuosittain asukkailtamme palautetta toiminnastamme sähköisellä asukastyytyväisyyskyselyllä. Vuoden 2018 kyselyn toteutimme marras-joulukuussa.  

Lue lisää

Kyselyn tulosten mukaan meillä on varsin tyytyväisiä asukkaita
Isännöinti toimii pääasiallisesti hyvin, eikä nettikään töki kuin poikkeuksellisesti. Vastausten keskiarvo kysymykseen ”Kuinka tyytyväinen olet Kevaan vuokranantajana?” oli huikeat 4,2 arviointiasteikon ollessa 1-5. Asunnon vuokraaminenkin meiltä on helppoa, sillä vastaajista 97 % kertoi asunnon hakemisen ja vuokrasopimuksen solmimisen sujuneen helposti.  

Avovastauksissa korostuivat kierrätysmahdollisuudet ja yhteisöllisyyden lisääminen
Muovinkeräyksen aloittamista kiiteltiin monissa vastauksissa. Yhteisöllisyyden osalta toivottiin asukkaiden yhteisiä tapahtumia, kuten talkoita ja grilli-iltoja. Monissa kohteissamme tällaisia tapahtumia järjestetäänkin. Tarvitaan vain muutama aktiivinen asukas, jotta esim. talkoot saadaan aikaan. Mikäli tunnistit juuri itsessäsi tällaisen aktiivisen asukkaan, ole yhteydessä oman kotitalosi isännöitsijään ja sopikaa käytännön järjestelyistä.  

Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin vuokravapaa kuukausi
Onnetar suosi tällä kertaa KOy Helsingin Tyynenmerenkadulla asuvaa vuokralaistamme. Onnekkaalle voittajalle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.  

Sulje

Kevan asukaspajassa toivottiin digitalkkareita ja yhteisöllisyyttä

01.02.2019

Muuttavatko robotit koteihimme ja miten ympäristötietoisuus vaikuttaa asumiseen? Keva järjesti asukaspajan, jonka aiheena oli tulevaisuuden asuminen vuonna 2025.

Lue lisää

Asukaspajan ideana oli ottaa Kevan vuokra-asukkaat mukaan kehittämään asumista – hehän ovat kotiensa parhaita asiantuntijoita. Pajassa sorisi vilkas keskustelu tulevaisuuden asumisesta ja tulevaisuuden asumisen palveluista. Hulluimmatkin ideat olivat tervetulleita!

Tulevaisuuden asumiselta toivottiin ekologisuutta, yhteisöllisyyttä ja teknologian hyödyntämistä. Kierto- ja jakamistalouden kautta osaajat vaihtaisivat palveluita ja tavaroita saisi naapurilta lainaksi – tässä olisi vain luovuus rajana. Asumismukavuutta lisäisivät älylukot, älykkäät valaisimet ja digitalkkarit, jotka eivät jättäisi ketään pulaan kehittyvän teknologian edessä.

Asukkaiden palaute pajasta oli positiivista.
”Olen kaivannut tällaista tilaisuutta. On hienoa, kun vuokranantaja on kiinnostunut ja asioista kysytään asukkailta”, kertoo Kai Kaukamo.
”Täältä sai tietoa ja oppi paljon. Kevan asunnossa on hyvä asua ja apua on saanut todella nopeasti”, Helinä Ojala sanoi.

Asukaspajassa syntyneitä ideoita käytetään asuntovuokrauksen kehittämiseen Kevassa.

Sulje