Siirry sisältöön

Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Takaisin

Ajankohtaista

Äly huolehtii pian tasaisen lämmön ja energiansäästöä Kevan asunnoissa

Kevan viime vuonna käynnistämässä pilottihankkeessa asennetaan yli 1 300 vuokra-asuntoon älykäs järjestelmä, jolla ohjataan lämmitystä ja seurataan muita asumisolosuhteita.

Pilottihankkeesta vauhtia

Keva kilpailutti kesällä 2020 asuntokohteisiinsa vaiheittain asennettavan älykkään järjestelmän. Sillä pystytään samanaikaisesti sekä pienentämään sisäolosuhteiden vaihtelua ja lämmitysenergian käyttöä vuositasolla että merkittävästi leikkaamaan energiankulutusta eniten hiilidioksidipäästöjä tuottavien tuntien aikana.

Järjestelmän toimittajaksi valikoitui Ouman Oy. Heidän ratkaisussaan tarjotaan kaukolämpöyhtiölle vaihtoehtoja ohjata energiankulutusta joko kaukolämpöyhtiön toimesta tai automaattisesti kiinteistön ohjaamana. Käytännössä kiinteistön järjestelmä pienentää kaukolämpöverkosta huippukulutushetkinä otettavaa lämmityksen määrää, jos se on olosuhteiden vaarantumatta mahdollista.

Pilottiin on lähtenyt jo nyt mukaan Espoon, Vantaan, Turun ja Oulun kaukolämpöyhtiöt. Ne takaavat, että pilottikohteisiin toimitettava lämmitysenergia on tuotettu läpi vuoden 100 %:sti uusiutuvista lähteistä.

Lue lisää.