Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Usein kysytyt kysymykset

 

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Irtisanomislomake

Vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

Vuokrasopimus on irtisanottava kirjallisesti ja irtisanomisilmoituksessa on oltava kaikkien vuokrasopimuksen allekirjoittaneiden vuokralaisten allekirjoitukset. Irtisanomisilmoituksen on oltava vuokranantajalla ennen kalenterikuukauden päättymistä.

Voit täyttää vuokrasopimuksen irtisanomislomakkeen ruudulla ja tulostaa sen.

Toimita pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevaa huoneistoa koskeva allekirjoitettu irtisanomisilmoitus asuintalosi vuokravastaavalle. Vuokravastaavan yhteystiedot löydät hakemalla kohdasta Näytä kaikki asuintalot oman asuintalosi.

Pääkaupunkiseudulla sijaitsevien huoneistojen irtisanomisilmoitukset voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen asunnot(ät)keva.fi ja liitä allekirjoitettu irtisanomislomake viestin liitteeksi. Irtisanomisilmoituksen voi lähettää myös postitse osoitteella Keva, kiinteistöyksikkö, 00087 KEVA tai tuoda suoraan Kevan toimistoon osoitteeseen Unioninkatu 43. Kuoreen merkintä “Vuokrasopimuksen irtisanominen”.

Irtisanomisaikana vuokranantajalla on oikeus esitellä huoneistoa uusille vuokralaisille. Sovimme esittelyajan kanssasi tai pyydämme, että asunnosta kiinnostunut hakija ottaa sinuun yhteyttä ja voitte sopia asunnon näytön keskenänne.

Jos vain toinen asukkaista haluaa irtisanoa sopimuksen, huoneistosta poismuuttava asukas täyttää ja allekirjoittaa irtisanomisilmoituksen omalta osaltaan. Huoneistoon jäävä asukas hyväksyy irtisanomisilmoituksen allekirjoituksellaan. Mikäli vakuus on asukkaiden yhteisissä nimissä tai poismuuttavan henkilön nimissä,  tulee vakuus uusia huoneistoon jäävän asukkaan nimiin.

Vuokran määräytyminen

Huoneistojen vuokrat ovat käypää markkinatasoa ja vaihtelevat asuintalon sijainnista ja iästä riippuen.

Vuokrasopimuksen sopimusehdot

Vuokrasopimuksemme koostuu vuokrasopimuslomakkeesta ja yleisistä ehdoista. Linkkien takaa löytyviä ehtoja sovelletaan 25.5.2018 ja sen jälkeen allekirjoitettaviin vuokrasopimuksiin.

 

Vuokrasopimuksen vakuus

Edellytämme, että vuokralainen asettaa vuokrasopimukselle vakuuden. Vakuus on pääsääntöisesti kahden kuukauden vuokraa vastaava summa talletettuna joko vuokralaisen omiin nimiinsä avaamalle vuokravakuustilille tai Kevan tilille.

Vuokrasuhteen päätyttyä palautamme vakuuden sen jälkeen, kun olet maksanut vuokrat, käyttökorvaukset ja mahdolliset muut vastuullesi kuuluvat kustannukset sekä olet luovuttanut avaimet avainhallinnasta vastaavalle henkilölle ja asuntosi on tarkastettu.