Siirry sisältöön

Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Usein kysytyt kysymykset

 

Asukasvalinta

Valitsemme uudet asukkaat hakemusten perusteella. Asunnontarve on tärkeä valintaperuste. Kun meillä on tarjota toiveittesi mukainen asunto, otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Väliaikatietoja asukasvalinnasta emme valitettavasti pysty antamaan. Pyrimme valitsemaan vuokralaiset uuteen asuintaloon niin, että asukasrakenne muodostuu mahdollisimman monipuoliseksi. Tallennamme asunnonhakijan hakemuslomakkeella antamat tiedot Vuokra-asuntojen hakijarekisteriin.

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinun on toimitettava meille vuokrasopimuksen vakuus. Tarkastamme asukkaiksi valittavien henkilöiden luottotiedot ja edellytämme, että luottotietosi ja vuokranmaksukykysi ovat kunnossa. Muutamissa kohteissa noudatamme varallisuusrajoja ja asukasvalinnan perusteena ovat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Näitä asuntoja emme vuokraa yrityksille työsuhdeasunnoiksi.

Asunnon hakeminen

Asuntoa haetaan täyttämällä asunnonhakulomake.

Tarkistamme hakijoiden luottotiedot. Hakija sitoutuu asuntotarjouksen yhteydessä pyydettäessä toimittamaan tarvittavat lisäselvitykset, esim.

  • Verotuspäätös ja erittelyosa
  • Tulotodistus/opiskelijatodistus
  • Oleskelulupa tai rekisteröintitodistus
  • Vuokranmaksutodistus 3 viimeiseltä kuukaudelta
  • Eläkepäätös
  • Muut tuloselvitykset

Vuokralainen sitoutuu toimittamaan myös vaadittavan vakuuden.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta lähettämisestä.

Asuntohakemuksen uusiminen:
Mikäli tietosi ovat pysyneet ennallaan, voit jatkaa hakemuksen voimassaoloa ottamalla yhteyttä sähköpostitse kodit(at)keva.fi. Muussa tapauksessa, tee uusi hakemus. Huomioithan, että uuden hakemuksen jättäminen korvaa vanhan hakemuksen.

Varallisuusrajat

Korkotukikohteiden asukasvalinta

Osa asuinkiinteistöistämme on rahoitettu ns. pitkäaikaisella korkotukilainalla. Näiden kohteiden asukasvalinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Huoneiston tiedoissa on maininta, mikäli asunto on korkotuettu. Muihin asuntoihimme ei varallisuusrajoja sovelleta.

Varallisuuden enimmäismäärät

Varallisuutena huomioidaan hakijaruokakunnan yhteenlaskettu varallisuus käyvän arvon mukaisena sekä tästä arvosta vähennetyt yhteenlasketut velat.

Tulot

Hakijaruokakunnan tulot kuuluvat asukasvalintaperusteisiin tasavertaisena tekijänä hakijaruokakunnan asunnontarpeen ja varallisuuden kanssa.

Lisätietoja asukasvalinnasta korkotukikohteisiin löydät ARA:n sivuilta.

Asunnon vuokraaminen työsuhdeasunnoksi

Kevan vapaarahoitteisia asuntoja vuokrataan myös työsuhdeasunnoiksi. Asunnon vuokrauksessa yritykselle noudatamme samoja periaatteita kuin vuokrauksessa yksityishenkilölle. Hakemuksessa on ilmoitettava myös asukkaaksi tulevan työntekijän henkilötiedot luottotietojen tarkistamista varten.

Työsuhdeasuntoa hakiessa tulee varautua toimittamaan Kevaan yrityksen kaupparekisteriote sekä tilinpäätöstiedot.

Asuntotarjous

Ilmoitamme asuntotarjoukset aina sähköpostitse tai puhelimitse. Asuntoa näyttää joko nykyinen asukas tai isännöitsijätoimiston/huoltoyhtiön edustaja. Varaa näyttö mahdollisimman pikaisesti. Toivomme myös, että ilmoitat päätöksesi asuntotarjouksen suhteen mahdollisimman pian näytön jälkeen.

Vuokran määräytyminen

Huoneistojen vuokrat ovat käypää markkinatasoa ja vaihtelevat asuintalon sijainnista ja iästä riippuen.