Vuokrauskori

Vuokrauskorisi on tyhjä. Voit hakea sinulle sopivia asuntoja tai asuintaloja etusivun haun avulla ja lisätä ne vuokrauskoriisi. Vaihtoehtoisesti voit jättää avoimen asuntohakemuksen.

Usein kysytyt kysymykset

 

Asunnon hakeminen

Asuntoa haetaan täyttämällä asunnonhakulomake.

Tarkistamme hakijoiden luottotiedot. Hakija sitoutuu asuntotarjouksen yhteydessä pyydettäessä toimittamaan tarvittavat lisäselvitykset, esim.

  • Verotuspäätös ja erittelyosa
  • Tulotodistus/opiskelijatodistus
  • Oleskelulupa tai rekisteröintitodistus
  • Vuokranmaksutodistus 3 viimeiseltä kuukaudelta
  • Eläkepäätös
  • Muut tuloselvitykset

Vuokralainen sitoutuu toimittamaan myös vaadittavan vakuuden.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta lähettämisestä.

Asuntohakemuksen uusiminen:
Mikäli tietosi ovat pysyneet ennallaan, voit jatkaa hakemuksen voimassaoloa ottamalla yhteyttä sähköpostitse asunnot(at)keva.fi. Muussa tapauksessa, tee uusi hakemus. Huomioithan, että uuden hakemuksen jättäminen korvaa vanhan hakemuksen.

Asuntotarjous

Ilmoitamme asuntotarjoukset aina sähköpostitse tai puhelimitse. Asuntoa näyttää joko nykyinen asukas tai isännöitsijätoimiston/huoltoyhtiön edustaja. Varaa näyttö mahdollisimman pikaisesti. Toivomme myös, että ilmoitat päätöksesi asuntotarjouksen suhteen mahdollisimman pian näytön jälkeen.

Asunnon vaihtaminen

Mikäli olet jo Kevan vuokralainen ja haluat vaihtaa asuntoa elämäntilannettasi paremmin vastaavaan vuokra-asuntoon, tee asuntohakemus ja täytä kohta ”Asun jo Keva Kodissa”. Huomioithan, että vaihtaessasi toiseen Kevan vuokrakotiin, et joudu maksamaan päällekkäisiä vuokria, vaan kodinvaihto toteutetaan joustavasti.

Asukasvalinta

Valitsemme uudet asukkaat hakemusten perusteella. Asunnontarve on tärkeä valintaperuste. Kun meillä on tarjota toiveittesi mukainen asunto, otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Väliaikatietoja jonotustilanteesta emme valitettavasti pysty antamaan. Pyrimme valitsemaan vuokralaiset uuteen asuintaloon niin, että asukasrakenne muodostuu mahdollisimman monipuoliseksi. Tallennamme asunnonhakijan hakemuslomakkeella antamat tiedot Vuokra-asuntojen hakijarekisteriin.

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinun on toimitettava meille vuokrasopimuksen vakuus. Tarkastamme asukkaiksi valittavien henkilöiden luottotiedot ja edellytämme, että luottotietosi ja vuokranmaksukykysi ovat kunnossa. Muutamissa kohteissa noudatamme varallisuusrajoja ja asukasvalinnan perusteena ovat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Näitä asuntoja emme vuokraa yrityksille työsuhdeasunnoiksi.

Asunnon vuokraaminen työsuhdeasunnoksi

Kevan vapaarahoitteisia asuntoja vuokrataan myös työsuhdeasunnoiksi. Asunnon vuokrauksessa yritykselle noudatamme samoja periaatteita kuin vuokrauksessa yksityishenkilölle. Hakemuksessa on ilmoitettava myös asukkaaksi tulevan työntekijän henkilötiedot luottotietojen tarkistamista varten.

Työsuhdeasuntoa hakiessa tulee varautua toimittamaan Kevaan yrityksen kaupparekisteriote sekä tilinpäätöstiedot.

Varallisuusrajat

Korkotukikohteiden asukasvalinta

Osa asuinkiinteistöistämme on rahoitettu ns. pitkäaikaisella korkotukilainalla. Näiden kohteiden asukasvalinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Huoneiston tiedoissa on maininta, mikäli asunto on korkotuettu. Muihin asuntoihimme ei varallisuusrajoja sovelleta.

Varallisuuden enimmäismäärät

Varallisuutena huomioidaan hakijaruokakunnan yhteenlaskettu varallisuus käyvän arvon mukaisena sekä tästä arvosta vähennetyt yhteenlasketut velat.

Varallisuuden enimmäisrajat Helsingissä ja Vantaalla ovat seuraavat:

Varallisuusraja (eur)
Henkilöluku Helsinki Vantaa
 1 92 000 52 000
 2 114 000 65 000
 3 175 000 86 000
 4 180 000 96 000
 5 185 000  106 000

Helsinki: Hakijatalouden koon kasvaessa varallisuusrajaa nostetaan 5 000 eurolla henkilöä kohden. Rajat tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa, 30.6. ja 31.12.

Vantaa: Hakijatalouden koon kasvaessa varallisuusrajaa nostetaan 10 000 eurolla henkilöä kohden. Rajat tarkistetaan kerran vuodessa.

Tulot

Hakijaruokakunnan tulot kuuluvat asukasvalintaperusteisiin tasavertaisena tekijänä hakijaruokakunnan asunnontarpeen ja varallisuuden kanssa.

Lisätietoja asukasvalinnasta korkotukikohteisiin löydät ARA:n sivuilta.